Romige knoflook-kaassoep
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,2
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml warme kippenbouillon
- 250 ml slagroom
- 2 kruimige aardappelen, in blokjes
- 2 stengels prei, in ringen
- 200 g geraspte oude kaas
- handvol basilicumblaadjes, in fijne reepjes
Bereiden
Pers de knoflook boven de pan met bouillon. Roer de slagroom, aardappelblokjes en preiringen erdoor en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Zet een staafmixer in de pan of gebruik een blender om de aardappels en prei te pureren.
Roer de kaasrasp door de soep en laat deze smelten. Roer de basilicumreepjes door de soep. Maak op smaak met zout en peper en verdeel de soep over vier kommen.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Tip
Je kunt de soep ook vegetarisch maken, gebruik dan blokjes kruiden- of groentebouillon. Die smaken wel wat minder verfijnd.
Kookboek
Het recept 'Romige knoflook-kaassoep' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 (paperback)
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
'Kookboek voor meisjes van 8 tot 88' is een opvallende verzameling van portretten en recepten van vrouwen die... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel