Romige knoflook-kaassoep

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml warme kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 2 kruimige aardappelen, in blokjes
  • 2 stengels prei, in ringen
  • 200 g geraspte oude kaas
  • handvol basilicumblaadjes, in fijne reepjes

Bereiden

Pers de knoflook boven de pan met bouillon. Roer de slagroom, aardappelblokjes en preiringen erdoor en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.

Zet een staafmixer in de pan of gebruik een blender om de aardappels en prei te pureren.

Roer de kaasrasp door de soep en laat deze smelten. Roer de basilicumreepjes door de soep. Maak op smaak met zout en peper en verdeel de soep over vier kommen.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Tip

Je kunt de soep ook vegetarisch maken, gebruik dan blokjes kruiden- of groentebouillon. Die smaken wel wat minder verfijnd.

Kookboek

Het recept 'Romige knoflook-kaassoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 (paperback)

'Kookboek voor meisjes van 8 tot 88' is een opvallende verzameling van portretten en recepten van vrouwen die... lees verder

© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel

Kaassoep tips

Reacties op dit recept

  • Kitty Naderhand 1 ltr. toegevoegd want de soep was bizar zout, helaas hielp t verdunnen niet, en ook een rauwe aard. meekoken niet.
    Geen succes dus deze soep. Volgende keer doe ik t maar anders.
    • Jo @Kitty, heb je misschien zo'n pot bouillon gebruikt zonder die te verdunnen met water?
  • Lotte @Kitty Je hebt waarschijnlijk een veel te zoute kippenboullion gebruikt, want bij mij smaakte de soep heerlijk. En ik moest nog echt zout toevoegen om hem 'op smaak' te brengen.
  • francy Deze soep is heerlijk en Kitty, ik vind hem helemaal niet zout. Ik heb voor 3/4 liter water en 1/4 liter room 2 kippenbouillon blokjes gebruikt en 200 gram belegen geraspte kaas. Ook onze gasten vonden het een heerlijke soep, heb diverse recepten uitgedeeld.
  • Coby Ik vind deze soep heerlijk. Ik laat eerst de knoflook en prei even fruiten op zacht vuur in olijfolie in de soeppan. Dan de bouillon en de aardappelblokjes erbij en dan 20 zachtjes koken. Fijn zo'n goed basisrecept waar je dan je eigen variaties aan kan geven.
  • Frank Ik heb dit met ipv bouillon met rest kaasfondue gedaan, met wat gerookte makreel erbij... smullen.