Chocolade-ijs met sinaasappelsaus

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 355 kcal
  • 4 g eiwit
  • 12 g vet
  • 59 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 75 g witte basterdsuiker
  • 2 sinaasappels
  • 300 ml chocolade-roomijs
  • 1 eetlepel krokant

Bereiden

Doe de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan met een dikke bodem. Verwarm de suiker op een zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat.

Pers intussen 1 sinaasappel uit. Roer van het vuur af voorzichtig het sinaasappelsap door de hete suikersiroop. Verwarm dit mengsel op een zacht vuur tot alles stolsels weer opgelost zijn. Laat de saus afkoelen.

Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schep de sinaasappel-karamelsaus op twee bordjes. Leg op elk bordje drie bolletjes chocolade-ijs in de saus. Leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en strooi de krokant erover.

Bron

Het recept 'Chocolade-ijs met sinaasappelsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nitr | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • gLekkerder kan niet...

    reageren