Chocoladesoep met kruidkoekstaafjes

  • 10 personen
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 1 eetlepel honing
  • 3 snufjes kaneelpoeder (desgewenst)
  • 300 g pure chocolade met minstens 70% cacao, in stukjes
  • 10 plakjes kruidkoek

Voorbereiden

Verhit de melk en 200 ml slagroom (zet 300 ml in de koelkast weg), honing en desgewenst het kaneelpoeder in een pan.

Giet het hete slagroommengsel over de in stukjes gebroken chocolade in een ruime kom. Meng goed met een garde tot het mengsel glad is. Laat eventjes afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur.

Klop de weggezette koude 300 ml slagroom met een elektrische handmixer tot stijve pieken. Meng de geklopte slagroom met een garde luchtig door het gekoelde chocolademengsel. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd elke snee kruidkoek in 3 tot 4 staafjes. Rooster de koekstaafjes 7 tot 8 minuten lichtjes in de voorverwarmde oven (controleer af en toe of ze niet te donker worden).

Verhit net voor het serveren de chocoladesoep 1 minuut in de magnetron tot hij vloeibaar is. Klop lichtjes met een elektrische mixer tot het mengsel gebonden is.

Giet de soep in kleine kommen of glaasjes. Geef er de staafjes geroosterde kruidkoek apart bij.

Extra benodigd

Mixer

Kookboek

Het recept 'Chocoladesoep met kruidkoekstaafjes' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke hapjes voor elk moment

José Maréchal

Het geeft niet hoe laat het is, voor een brunch, voor bij een goed glas, of gewoon om even helemaal ontspannen te genieten, in dit boek vind je volop recepten voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!