Warme chocodessertplank

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7
  • Nagerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 liter gezouten warme chocolademelk (zie onderaan het recept)
  • 40 g ongezoete kokos, geraspt
  • 4 vegan zuurstokken, fijngestampt, plus wat extra om de plank te versieren
  • 100 g kokosslagroom
  • 140 g pikant-zoete pecannoten
  • 2 eetlepels zeezoutvlokken
  • 10 Oreokoekjes
  • 4 mandarijnen, gehalveerd
  • 280 g mini vegan marshmallows
  • 4 kaneelstokjes
  • verse takjes rozemarijn, of kersttakjes, ter decoratie
  • pepermuntextract of spiced rum (desgewenst)

Bereiden

Giet de chocolademelk in een thermoskan om hem warm te houden.

Zet vier mokken aan de rechterkant van de plank.

Vul vier kommetjes van gelijke grootte met de geraspte kokos, fijngestampte zuurstokken, kokosslagroom en pecannoten.

Zet een minikommetje met de zeezoutvlokken op de plank.

Leg de Oreokoekjes aan de linkerkant.

Leg de halve mandarijnen met de snijkant naar boven op de plank.

Strooi de marshmallows tussen de kommen en mokken direct op de plank.

Leg de kaneelstokjes bovenaan en versier het geheel met takjes verse rozemarijn of kersttakjes.

Extra benodigd

Ronde plank van 50 cm

Gezouten warme chocolademelk

Verwarm 1 liter ongezoete amandelmelk in een pan op matig vuur en voeg zodra zich belletjes langs de rand van de pan vormen 130 g halfzoete vegan chocolate chips en ½ theelepel zeezoutvlokken toe. Klop de ingrediënten door elkaar tot de stukjes chocola volledig gesmolten zijn. Draai het vuur laag en laat de chocolademelk 5 minuten zachtjes pruttelen, of tot hij fluweelzacht is. Giet de chocolademelk in een thermoskan of geïsoleerde karaf en serveer hem warm.

Opmerking

Weinig dingen geven zo'n gezellig en knus gevoel als nippen van een mok zalig warme chocolademelk. Deze choco-dessertplank bevat zelfgemaakte, gezouten warme chocolademelk, met alle toppings en strooisels die je gasten zich kunnen wensen. Experimenteer voor een subtiele smaak met een paar druppeltjes pepermunt- of sinaasappelextract door de chocolademelk. Als de plank voor volwassenen is, kun je er ook een scheutje rum in doen. De pikante pecannoten lijken misschien een beetje vreemd, maar ze contrasteren mooi met de zoete ingrediënten.

Kookboek

Het recept 'Warme chocodessertplank' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan op de plank

Kate Kasbee

Kleurrijk, verleidelijk, uitnodigend, feestelijk en serieus lekker, zo mag je de vijftig serveerplanken in 'Vegan op de plank' gerust noemen; niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook prachtig om te zien! Deze planken zorgen altijd voor blije gezichten en... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (1 stem)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!