Sorbet van rode grapefruit en campari

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4-5 grote rode grapefruits, geperst
  • 120 g extra fijne poedersuiker
  • ½ kop campari
  • 5 druppels Angostura bitter

Bereiden

Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot de suiker is opgelost.

Doe het mengsel in de ijsmachine en laat die draaien tot het ijs luchtig en lichtgekleurd is.

Lepel de sorbet in glazen en giet er een scheutje campari oyer. De sorbet mag niet te zoet zijn.

Extra benodigd

IJsmachine

Geen ijsmachine

Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Sorbet van rode grapefruit en campari' is afkomstig uit het kookboek...

Onder de olijfboom

Manuela Darling-Gansser

Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Sorbet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!