Canarische octopus met chilipeper

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g octopus
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak), in dunne plakjes
  • 1 rood chilipepertje (of meer naar smaak), kleingesneden

Bereiden

Breng 1 liter water aan de kook en kook de octopus in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de octopus uitlekken en afkoelen, en snijd hem in plakjes.

Verhit intussen wat olijfolie en bak de knoflook en chilipeper.

Leg de plakjes octopus op een schaal en bestrooi ze met knoflook, chilipeper en zout.

Kookboek

Het recept 'Canarische octopus met chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...

Spaanse smaken

Erik Spaans

In 'Spaanse smaken' wordt je niet alleen meegevoerd door de verborgen keuken van Spanje, de boerengerechten, de regionale specialiteiten, maar ook... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Inktvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!