Koolvis op een bedje van spinazie

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 600 g verse spinazie
  • 4 koolvisfilets van elk 150 tot 180 g
  • (vis)kruiden (liefst een specerijenmix die peper en kardemom bevat)
  • 4 lente-uitjes of 2 dikke bosuitjes (of het groen van 1 prei), in ringetjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Knip 8 rechthoeken uit bakpapier en leg ze per twee op elkaar. Bestrijk elk bovenste vel bakpapier met behulp van een bakkwastje met olijfolie.

Was de spinazie in ruim water en verwijder de harde steeltjes. Snijd of knip de bladeren in reepjes.

Verdeel de spinaziereepjes over de rechthoeken bakpapier. Leg de visfilets erop. Schenk er een straaltje olijfolie over en bestrooi met fleur de sel, viskruiden en de ringetjes lente-ui.

Vouw de papillotes hermetisch dicht. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven, tot de spinazie geslonken is.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Koolvis op een bedje van spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Papillotes

Sandra Mahut

Koken in pakketjes van bakpapier: 'Papillotes' onthult alle geheimen van deze verrassend makkelijke kooktechniek. Papillotes zijn gezond, snel te maken en vooral heel... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Koolvis recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!