Makreelsalade met kool en wortel

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 100 g broccoli, in roosjes
  • 100 g bloemkool, in roosjes
  • 100 g jonge worteltjes
  • 100 g paprika, in reepjes
  • 1 eetlepel koudgeperste koolzaadolie of olijfolie
  • 100 ml vlierbloesemsap (eventueel op basis van siroop)
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 50 g rode ui, gepeld, fijngehakt
  • 300 g makreelfilet
  • ½ bosje dille, fijngehakt
  • 4 eieren, 7 minuten gekookt, afgekoeld, gepeld en fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Meng de groenten in een kom. Klop een dressing van de koolzaadolie, vlierbloesemsap, dijonmosterd en rode ui en giet deze over de groenten. Laat de salade 30 minuten trekken.

Doe een beetje zout op de vis en bak hem op de huid ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de dille en fijngegehakte eieren.

Tip

Strooi wat zout over de vis voor het bereiden. Dat geeft een betere structuur.

Kookboek

Het recept 'Makreelsalade met kool en wortel' is afkomstig uit het kookboek...

Het beste dieet ter wereld kookboek

Christian Bitz & Arne Astrup

In 'Het beste dieet ter wereld kookboek' van Arne Astrup en voedingsdeskundige Christian Bitz staan veel nieuwe, gezonde en heerlijke recepten... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!