Mediterrane makreel salade

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

bevat per portie

  • 777 kcal
  • 37 g eiwit
  • 59 g vet
  • 24 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 g haricots verts, gehalveerd
  • sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 g rucola
  • 1 gestoomde makreel, in stukjes
  • 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 1 klein rood uitje, in flinterdunne ringen
  • verse tijmblaadjes
  • 2 sneden donker vloerbrood

Bereiden

Kook de haricots verts in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel de bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Klop in een schaal het citroensap met de olijfolie en zout en versgemalen peper naar smaak tot een dressing. Schep de rucola met de boontjes, makreel en olijven er luchtig door.

Verdeel de makreel salade over twee diepe borden en leg de uiringen erop. Garneer met verse tijmblaadjes. Leg op de rand van elk bord 2 sneden donker vloerbrood met veel pitten.

Bron

Het recept 'Mediterrane makreel salade' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!