Bananenbrood met appel en boekweit

  • 12 personen
  • 70 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 2 appels, geschild en grof geraspt
  • 190 g boekweitmeel
  • 50 g tarwebloem
  • 2 theelepels gist
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 ml karnemelk of gefermenteerde melk
  • garnering: 1 banaan

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe. Roer de geraspte appels vervolgens door dit mengsel.

Meng in een andere kom het boekweitmeel, de tarwebloem, de gist, de baking soda, het kaneelpoeder en ¼ theelepel zout. Roer dit droge mengsel door het banaan-appelmengsel. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin.

Snijd voor de garnering de banaan in de lengte in tweeën en leg de twee helften boven op het bananenbrood. Zet de vorm 55 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.

Extra benodigd

Cakevorm 28 × 10 cm

Kookboek

Het recept 'Bananenbrood met appel en boekweit' is afkomstig uit het kookboek...

Bananabread

Christelle Huet-Gomez

In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood, zijn er in dit boek talloze variaties op... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bananenbrood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!