Kokosmakronen

  • 12 stuks
  • 20 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eiwitten van vrije-uitloopeieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels honing
  • 150 g geschaafde kokos
  • ½ theelepel vanille-extract

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C / gasstand 1½. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de eiwitten, de suiker, een snufje zout, de honing en de kokos in een grote pan op een matig vuur.

Roer het mengsel voortduren tot alles is opgelost en aan de bodem begint te hechten.

Neem de pan van het vuur en roer de vanille door het mengsel.

Laat het mengsel volledig afkoelen, en schep er dan met een ijslepel (ca. 50 ml) 12 even grote makronen uit en plaats deze op de bakplaat.

Bak ze ca. 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn en stollen. Laat de makronen volledig afkoelen en haal ze dan van het papier.

Extra benodigd

Bakpapier

Tips

Deze makronen lukken perfect als je de ingrediënten in de pan doorroert tot ze beginnen uit te drogen. Je kunt het vanille-extract ook weglaten.

Kookboek

Het recept 'Kokosmakronen' is afkomstig uit het kookboek...

Leon, zoete waren & hartige zaken

Claire Ptak & Henry Dimbleby

Leon is een superleuke keten van biologische fastfoodrestaurants in Engeland. Het gaat uit van het idee dat 'food should taste good and do you good'. Met dit Leon... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kokosmakronen recept tips

Reacties op dit recept

  • JorisGaat het mislukken als ik eiwitten van onvrije uitloopeieren gebruik?

    reageren