Groenterolletjes van haricots verts en winterwortel

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 28 haricots verts

Bereiden

Maak, met behulp van een snijmachine, keukenschaaf of dunschiller, langwerpige dunne repen van een dikke geschilde winterpeen (met de dunschiller gaat het het minst makkelijk). Leg de repen ongeveer 30-60 seconden in kokend water tot status beetgaar. Spoel ze vervolgens direct met koud water af.

Leg de haricots verts in kokend water. Wanneer beetgaar, spoel ze direct af met koud water. Breng de haricots verts en de peen eventueel op smaak met specerijen. Nu gaan we rollen. Leg de reep winterpeen op de werkbank. Leg 7 haricots verts op het uiteinde. Rol dan strak het bundeltje met de winterpeen naar je toe zodat je een mooi stevig rolletje krijgt.

Leg de sluiting altijd naar beneden, zo blijft alles bij elkaar zitten. Snij de uiteindes in zodat ze gelijk zijn. Je kunt ze nu met plastic folie afgedekt bewaren in de koeling tot het moment van serveren. Warm dan de rolletjes, met een klontje roomboter erop, op in de magnetron, stoommandje of oven.

Extra benodigd

Dunschiller of keukenschaaf of snijmachine

Variatietip

Er zijn vele groenterolletjes mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan reepjes beetgare winterpeen ingerold met het groen van een bosui (heel even gekookt). Met prei zou ook kunnen. Reepjes beetgare knolraap (of gekookte aardappel) ingerold met het groen van een bosui (heel even gekookt). Met prei zou ook kunnen. Beetgare haricots verts ingerold met een dunne beetgare reep rettich. Reepjes beetgare rettich ingerold met een dunne langwerpige beetgare plak wortel. Beetgare asperges met een beetgaar lint van prei of bosui opgeknoopt tot een bosje. Et cetera!

Tip

'Groenterolletjes lenen zich bij uitstek ervoor om ze tevoren te maken. Bijvoorbeeld in de ochtend. Bij het werkelijk maken van de avondmaaltijd liggen ze dus al klaar in de koeling. Dit scheelt zeeën van tijd. Ook is het handig om bijvoorbeeld de overgebleven boontjes van gisteren de volgende dag in een andere gedaante toch weer op tafel te krijgen.' - Pierre Wind

Kookboek

Het recept 'Groenterolletjes van haricots verts en winterwortel' is afkomstig uit het kookboek...

De kers op de appelmoes

Pierre Wind

'De kers op de appelmoes' is EHBO - Eerste Hulp bij Bord Opmaken - voor iedere hobbykok. Saaie dineetjes worden originele eetspektakels: met dit boek kan iedere... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!