Couscous salade met komkommer, paprika en koriander

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • ½ groene paprika, in stukjes
  • ½ komkommer, ongeschild en in blokjes
  • bosje verse koriander, grof gehakt
  • 100 g feta, verbrokkeld
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiden

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Meng de couscous met de groenten, de koriander, de feta, de olijfolie en wat versgemalen peper. Laat voor het serveren (2 uur) intrekken.

Kookboek

Het recept 'Couscous salade met komkommer, paprika en koriander' is afkomstig uit het kookboek...

Het groentenparadijs

Manja Visser

Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Couscous salade recept tips

Reacties op dit recept

  • MMViel een beetje tegen. Flauw van smaak en wat droog. Ik heb er nog wat cherry tomaatjes bij gedaan.

    reageren

  • stansZongedroogde tomaatjes ipv gewone tomaatjes geeft het gerecht wat meer pit. Ook Sumak (speciaal voor salades) geeft een heel eigen smaak. Verder een heerlijke couscous.

    reageren

  • MargitHeb deze couscous salade al vaker gemaakt met een teentje knoflook erdoor. Heerlijk!

    reageren

  • EvaInderdaad wat flauw ondanks verschillende toevoegingen. Mwa...

    reageren

  • Ingeborg H.Ik heb dit recept nog niet gemaakt maar snap de reacties (flauw/saai). Zou hier absoluut een zuurtje aan toevoegen! Citroen- of limoensap of een lekker (tomaten)azijntje.

    reageren