Viscurry met zalm en peultjes

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vis

bevat per portie

  • 575 kcal

Ingrediënten

  • 250 g zalmfilet, in blokjes van 3 cm
  • 1 eetlepel limoensap
  • 100 g peultjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels (roerbak)olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
  • 150 ml Griekse yoghurt

Bereiden

Wrijf de zalmblokjes in met limoensap, zout en peper.

Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten.

Schep de zalm en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.

Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.

Lekker met basmatirijst en wortelsalade.

Variatietip

Vervang de zalmfilet door andere stevige vis, bijvoorbeeld zeewolffilet of zwaardvis. Vervang de Griekse yoghurt door 200 ml romige kokosmelk en het kerriepoeder door Indiase of Thaise currypasta.

Bron

Het recept 'Viscurry met zalm en peultjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Viscurry recept tips

Reacties op dit recept

  • amarylleLijkt me lekker ga ik uitproberen.

    reageren

  • JudithErg lekker en heel eenvoudig!

    reageren

  • MoniqueDure ingredienten en het was niet lekker.

    reageren

  • LauraLeuk recept, smaak aan de flauwe kant. Ik had er meer van verwacht.

    reageren

  • Joanmatig. iets wat vlak van smaak. Misschien met kokos lekkerder?

    reageren

  • WilhelmusFantastisch recept, eenvoudig maar heel lekker als het correct wordt uitgevoerd.

    reageren