curry recepten

Curry

Curry

Curry is een Aziatisch gerecht met een saus waarin een kerrieachtig specerijenmengsel verwerkt is. Hoewel de naam curry tegenwoordig wordt gebruikt voor vrijwel elk gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl, zijn er drie verschillende soorten curry:

Indiase curry

Stukjes vlees worden bruingebakken met uien en sjalotjes, uit de pan genomen en vervangen door gehakte tomaten, kerrie (soms met kokosmelk) en andere specerijen. Het vlees wordt weer toegevoegd en stooft gaar.

Thaise curry

Stukjes vlees worden in kerrie en sojasaus gemarineerd en daarna met de marinade in een ingevette wok gebakken.

Engelse curry

Stukjes vlees worden met bloem en kerrie bestrooid, met bouillon overgoten en tot een klassieke ragout verwerkt.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | redactie ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Bananabread

    Bananabread

    In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood... bekijk 'Bananabread'

  • Kookboek Zoete aardappel

    Zoete aardappel

    In 'Zoete aardappel' staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet... bekijk 'Zoete aardappel'

  • Kookboek Falafel

    Falafel

    In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best... bekijk 'Falafel'

bekijk alle kookboeken