Frittata met prei en Parmezaanse kaas

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 12 biologische eieren
  • 2 grote eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 grote gekookte aardappelen, gehakt
  • 2 preien of 1 grote ui, gehakt
  • boter en olijfolie

Bereiden

Kluts de eieren met een vork en voeg ¼ kop water, zout, peper, Parmezaanse kaas en de gehakte aardappelen toe.

Fruit de prei of ui in wat boter en olie glazig en voeg toe aan het eimengsel. Doe wat olie of boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, giet het eimengsel erin en bak het 5 minuten op een middelhoog vuur.

Zet de grill op de middelste stand en zet de frittata eronder. Gril hem ongeveer 5 minuten of tot de frittata goudbruin is. Laat de frittata afkoelen en op een schotel glijden.

Variatietip

In een frittata kunnen allerlei soorten groente worden verwerkt, zoals asperges, spinazie of courgette. Kook de groente vooraf kort.

Kookboek

Het recept 'Frittata met prei en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Onder de olijfboom

Manuela Darling-Gansser

Manuela Darling-Gansser neemt ons weer mee op een verrukkelijke reis door haar Italië. Dit boek is wederom een waar feest van het ideale mediterrane leven. Lugano... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Frittata recept tips

Reacties op dit recept

  • HettyHeb 'm laatst gemaakt met groene aspergestukjes. Heerlijk!

    reageren