Eggs Benedict van The Wolseley

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Ontbijt
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 verse biologische eieren
  • 4 Engelse muffins (hartige platte broodjes, of steek rondjes uit dikke boterhammen)
  • 4 plakken Yorkshireham
  • boter, voor de muffins
  • flinke snuf cayennepeper
  • flinke snuf fijngesneden bieslook
  • voor de hollandaisesaus
  • 4 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 sjalotten, grof gesneden
  • 10 peperkorrels
  • 175 g boter, in blokjes
  • 3 eidooiers
  • sap van ½ citroen

Bereiden

Maak eerst de saus: breng de azijn, sjalotten en peperkorrels in een pan aan de kook. Laat koken tot de saus tot twee derde is ingekookt. Giet door een zeef in een glazen schaal.

Klaar de boter door deze in een andere zware pan op laag vuur te laten smelten. Schep alles wat komt bovendrijven van de boter af tot je een heldere vloeistof hebt. Haal de pan van het vuur en laat staan tot de boter lauw is.

Schenk de geklaarde boter voorzichtig in een kom, laat het bezinksel in de pan zitten. Zet een ronde, hittebestendige schaal op een pan met kokend water. Voeg de eidooiers en het azijnmengsel toe en klop tot je een gladde, dikke, bleke massa hebt. Haal van het vuur en klop flink (in dezelfde richting), waarbij je zoveel geklaarde boter toevoegt tot je een dikke, romige saus hebt. Pas de smaak aan met wat citroensap en zout naar smaak. Houd warm.

Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten in een grote pan water en schep ze er met een schuimspaan uit. Snijd een dun kapje van de bovenkant van de muffins en rooster ze onder een middel hete grill. Laat de grill aan staan.

Beboter de muffins en leg de ham erop. Druk met de achterkant van een lepel een kuiltje in de muffins met ham zodat het ei erop blijft liggen en zet ze kort weer onder de grill.

Laat de eieren als ze gaar zijn uitlekken en bestrooi ze met zout. Leg ze in de kuiltjes en schep de saus erover. Bestrooi met cayennepeper en bieslook.

Tip

Mocht de saus gaan schiften, klop dan een eidooier en een lepel water in een schone schaal door elkaar. Klop de geschifte saus erdoor en de saus verandert als bij toverslag weer in een mooie gladde saus.

Kookboek

Het recept 'Eggs Benedict van The Wolseley' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijk Londen

Cara Frost-Sharratt

Met 'Heerlijk Londen' heb je dé culinaire gids in handen om de lekkerste, leukste en beste adressen van Londen te ontdekken. Bovendien geeft 'Heerlijk Londen' 50... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Gepocheerd ei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!