Gegratineerde bieten met geitenkaas

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 60 kcal
  • 6 g eiwit
  • 12 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g gekookte bietjes, in kleine blokjes
  • 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereiden

Roer in een kleine magnetronschaal de azijn en olie door elkaar en schep de bietblokjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de geitenkaas over de bietjes. Verwarm de bietjes afgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat de kaas iets smelten.

Bron

Het recept 'Gegratineerde bieten met geitenkaas' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: marcin jucha | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Bieten recept tips

Reacties op dit recept

  • marianGoed recept om bietjes iets smakelijker te maken. Vooral de combinatie met geitenkaas is erg lekker.

    reageren

  • IlonaBieten met balsamico en geitenkaas is een klassieke smaakcombinatie. Ik gebruik voor dit recept geen magnetron, maar schuif de bieten even in de oven.

    reageren

  • LisanneLijkt me ook heel lekker!! Ga het maandag proberen maar ook in de oven. Geen fan van magnetron?

    reageren

  • JennyWat eet je hier dan nog bij: aardappels of pasta?

    reageren

  • HenkIlona, op welke temperatuur en hoe lang moeten de bietjes dan in de oven, ik gebruik de magnetron ook liever niet, groetjes

    reageren

  • RiaIk gebruik rauwe rode bieten, doe ze 15 min in de oven op 150 graden, dan heb je nog een bite. Gebruik geen magnetron.

    • RiaRasp ze wel natuurlijk.

    reageren

  • HenkDank je wel Ria, ik ga het zeker uitproberen, lijkt me heerlijk. Weer eens wat anders dan bietjes met gesnipperd uitje, klontje boter, azijn en een klein beetje suiker. Is niets mis mee en we zijn er dol op, maar dit recept lijkt me ook heerlijk.

    reageren

  • HeinWat je erbij eet? Bijvoorbeeld: gebakken vis met aardappelpuree, dus geen jus o.i.d.

    reageren