Gevulde minipaprika's

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,2
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 oranje of rode minipaprika's
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 80 g rundergehakt
  • 40 g feta
  • ½ eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 4 plakjes ontbijtspek

Bereiden

Snijd de paprika's aan een kant in de lengte open en verwijder de zaadjes. Kook ze in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Verhit een koekenpan met de olie. Bak het gehakt hierin al omscheppend rul.

Verkruimel de feta en meng de kaas met de Mexicaanse kruiden en koriander door het gehakt.

Vul de paprika's met het gehaktmengsel en druk ze goed dicht. Wikkel om elke paprika een plakje spek.

Rooster de paprika's op een grillplaat knapperig bruin.

Kookboek

Het recept 'Gevulde minipaprika's' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Gezonde snacks

diverse auteurs

Geen tijd of zin om te koken? Maar toch gezond eten? In 'Kook ook - Gezonde snacks' vind je de oplossing! Er zijn snelle maaltijden voor bij de tv, tussendoortjes... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • RolieHoe zo gezond? Een vulling van gehakt en kaas, omwikkeld met spek!

    reageren

  • EstherEr wordt een hele kleine hoeveelheid feta gebruikt, en als je het spek eerst uitbakt (steeds het vrijgekomen vet afgiet!) dan valt het reuze mee! ;)

    reageren