Gevulde paprika's met pittig gehakt

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 15 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g rundergehakt of half-om-halfgehakt
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 theelepels sambal oelek

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).

Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.

Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.

Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de paprika's.

Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika's met pittig gehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Oven

diverse auteurs

Knapperige korsten, geuren die de keuken binnenkomen zodra je de oven even hebt opengedaan… Geen gerecht ruikt zo lekker als een ovengerecht. En wat... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (77 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • VroniLijkt me erg lekker. Ik koop dit wel eens bij de slager. Maar nu ga ik het een keertje zelf proberen.

    reageren

  • KittyVoor het eerst gevulde paprika's gegeten maar het is erg machtig. We hebben maar 1 paprika p.p. op kunnen krijgen. Wel lekker!

    reageren

  • DannyHeerlijk receptje, we hebben ervan genoten.

    reageren

  • gVoor de andere eters bij mij thuis was 1 paprika niet teveel, maar voor mij was een halve meer dan genoeg. Want je eet natuurlijk ook nog rijst/sla en een sausje er bij. Verder heerlijk...

    reageren

  • clemmieOok heerlijk met couscous!

    reageren

  • AdHet is een heerlijk recept. Doe door de aardappelpuree ook uitgebakken spekreepjes. Erg lekker! Serveer er een heerlijke rundvleesjus bij (pakje bij Aldi). Eet smakelijk! P.S. Wij hebben ervan genoten!

    • JohanWij hebben er krokant gebakken reepjes lamsfilet aan toegevoegd... Heerlijk!

    reageren

  • SanneWeet iemand een lekker salade voor hierbij?

    • BarbaraEen lekkere rauwe lof salade.

    • JanBleekselderij salade met appel en french dressing met wat honing erdoor + gepofte aardappel met kruidenboter

    reageren

  • JoskaGoed recept, we hebben ervan gesmuld!

    reageren

  • ankeIpv in de oven kook ik de gevulde paprika's altijd gaar in tomatensaus van gepelde tomaten. Van de overgebleven saus maak ik tomatensoep. In Hongarije geleerd van Hongaarse kennissen.

    • EsmeeLeuke tip, dat ga ik een keer proberen.

    reageren

  • GilberteVind dit een heerlijk recept! Ga het zeker ook maken!!

    reageren

  • PatriciaHeerlijk recept alleen best wel een rotwerk om de paprika te schillen, hier zouden ze wat anders op moeten verzinnen.

    • EmielPatricia, de paprika's hoeven niet te worden geschild. Alleen de zaadlijsten moeten worden verwijderd en dat is toch in een mum van tijd gepiept?

    reageren

  • WendyVanavond dit heerlijke recept gemaakt en uitgeprobeerd. Het was heerlijk!

    reageren

  • FrankOven voorverwarmen op 200. Maar dan? 30 min op 200 of minder? Mannen komen van Mars, hebben graag alles duidelijk?

    • redactie okoko receptenJa, 30 minuten op 200 graden. Dat geldt zowel voor marsmannetjes als voor aardbewoners.

    • Marcohahahaha Frank

    reageren

  • FrankHeerlijk receptje en voor herhaling vatbaar, alleen gebruik ik volgende keer de aluminiumfolie niet, dat doet best zeer aan je vullingen.

    • dirkHet knarst zo hé.

    reageren

  • Erwin O.Gevulde paprika met gehakt is doorgaans een dertien in een dozijn recept, maar het toevoegen van sambal oelek maakt deze toch wel weer de moeite waard.

    reageren

  • IlonaSmullen!

    reageren

  • AnoukIk heb er nog een bakje kastagnechampignons en een rode ui aan toegevoegd! Hier thuis waren ze er erg enthousiast over, het was heerlijk!

    reageren

  • LisetteBeetje pesto door het gehakt en in plaats van sambal een vers rood pepertje mee bakken. Bij een afval dieet in plaats van puree een spaghetti van courgette met verse tomatensaus.

    reageren

  • NandaNadat je de folie hebt opengevouwen en de rest van de kaas erover hebt gestrooid, bak je dan de paprika's in de oven nog 10 minuten met de folie open, of dicht?

    • FrankMet de folie open. Althans, zo doen wij het.

    reageren

  • JosilWanneer je net als ik geen zilverfolie wilt gebruiken: maak dan van een vel bakpapier een prop en hou het onder de kraan. Even uitknijpen en het is gemakkelijk om de paprika te wikkelen!

    reageren

  • TijnVandaag wilde ik precies iets met paprika eten dus dit recept is echt goede optie voor mij.

    reageren

  • Mandyziet er goed uit

    reageren

  • PeeLijkt mij een lekker gerecht. Leuke tips van de andere lezers! Variatie genoeg op deze manier.

    reageren