Gesmoorde groene kool van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 klein groen kooltje
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
  • 2 glazen rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiden

Snijd de kool in de lengte in vieren en verwijder de dikke stronk. Snijd de kool verder in zo dun mogelijke reepjes. Was hem en slinger hem droog.

Smelt de boter en doe de knoflook en kool plus wat zout in de pan. Meng, dek af en laat op betrekkelijk laag vuur 5 minuten smoren.

Roer de tomatenpuree los in de wijn en giet erbij. Doe het deksel erop en laat 15 minuten stoven. Haal dan het deksel weg en laat de saus nog een minuut of wat indampen. Pas op voor aanbakken. Draai er ten slotte peper over.

Opmerking

'Een recept uit Noord-Italië; dat zie je aan het gebruik van boter. Maar wie wil neemt in plaats daarvan olijfolie.' - Onno Kleyn

Kookboek

Het recept 'Gesmoorde groene kool van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Italië

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Groene kool recept tips

Reacties op dit recept

  • FredEen heerlijk recept. Smaakvol en goed te combineren met aardappel of rijst. Enthousiast ontvangen in familie.

    reageren

  • TessaI.p.v.2 glazen wijn 1gebruikt, volgens mij heb je dan genoeg vocht en duurt het verdampen dan net genoeg. Een heerlijke en originele manier om kool te bereiden. Ik combineerde het met een gepocheerd eitje er boven op.

    reageren