Stoofpotje van knolselderij met kikkererwten en saffraan

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 mespuntje saffraanpoeder
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 400 ml kippenbouillon
  • 50 g pijnboompitten
  • fijngehakte peterselie

Bereiden

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes die ongeveer even groot zijn als de kikkererwten.

Spoel de kikkererwten grondig en laat ze uitlekken.

Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie. Laat de knolselderijblokjes ook even mee stoven. Voeg het saffraanpoeder en het chilipoeder toe. Blus met de bouillon en laat zachtjes sudderen tot de knolselderij gaar is.

Meng op het einde de kikkererwten en de pijnboompitten eronder en breng op smaak met peper en zout. Versier met peterselie.

Kookboek

Het recept 'Stoofpotje van knolselderij met kikkererwten en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...

Beauty Food

Lesley-Ann Poppe

'Eet je mooi', dat is het credo van Lesley-Ann Poppe. Want onze voeding beïnvloedt onze fysieke schoonheid. Uiterlijke schoonheid begint vanbinnen, letterlijk... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Knolselderij recept tips

Reacties op dit recept

  • DinaIk vind het een smakelijk recept.

    reageren

  • AnnetteWij eten het regelmatig. Lekker!

    reageren