Pittige sperziebonen (sambal goreng buncis)

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 1 serehstengel, gekneusd en in een knoop gelegd
  • 3 salamblaadjes
  • 3 blaadjes juruk purut
  • 1 theelepel asem
  • ¼ blok santen
  • voor de boemboe
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 lombok en 1 rawit
  • 3 cm laos of 1 theelepel poeder
  • 1 theelepel ketumbar
  • 2 theelepels trassi
  • 1 eetlepel gula djawa

Bereiden

Maak eerst de boemboe. Maak de sjalotten, knoflook, lombok, rawit, laos, ketumbar, trassi en gula djawa fijn in een tjobeh of foodprocessor, tot je een smeuïge boemboe hebt.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de boemboe 5 minuten. Voeg de boontjes, sereh, salam, juruk purut, asem, santen en een glaasje water aan de boemboe toe. Goed roeren tot de santen is opgelost. Laat nog 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan, anders gaat de santen schiften. Af en toe roeren.

Kookboek

Het recept 'Pittige sperziebonen (sambal goreng buncis)' is afkomstig uit het kookboek...

Bartje Boemboe

Bart Eijken & Jojo Keller

Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe... lees verder

© Aerial Media Company

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!