Spinazie met eieren uit de oven

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg verse spinazie
  • 50 g boter
  • 250 ml koksroom
  • 4 eieren
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de taaie steeltjes van de spinazie, was het blad in ruim koud water en hak het grof. Smelt de boter in een grote pan, doe de spinazie erbij en laat hem al roerend slinken. Laat hem uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.

Doe de spinazie in een ingevette ovenschaal en giet de koksroom erover. Maak vier kuiltjes in de spinazie en breek boven elk een ei. Kook het spinazievocht in en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat; giet het in de schaal met de spinazie. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet de schaal 15-20 minuten in de oven, tot de eieren zijn gestold.

Kookboek

Het recept 'Spinazie met eieren uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Maxine Clark's Italiaanse keuken

Maxine Clark

Dit boek is een professionele gids voor alle belangrijke technieken en ingrediënten van de Italiaanse keuken. Maxine verzamelde de recepten tijdens haar vele... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • AndreeIk heb dit recept wat aangepast. Ik had niet genoeg spinazie maar wel een restje aardappelpuree. Ik heb eerst een laagje aardappelpuree in de schotel gedaan en dan de spinazie en de rest van de ingrediënten zoals het oorspronkelijke recept, het was heel lekker en veranderd in een complete maaltijd.

    reageren

  • melanieLeg er schijfjes tomaat overheen, mmmmmmm

    reageren

  • IngridMet deze toevoeging is het pas lekker!

    reageren