Roergebakken spitskool met Quorn

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 1 spitskool van 750 g, in brede repen
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 100 ml kruidenbouillon
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 350 g Quorn stukjes
  • 2-3 eetlepels groene pesto

Bereiden

Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spitskool, paprika, ui en knoflook 3-4 minuten Voeg de bouillon en Italiaanse kruiden toe en laat de groenten in 4 minuten gaar worden en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de Quorn stukjes al omscheppend knapperig bruin. Roer de pesto erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Warm de Quorn nog heel even door.

Schep de spitskool op warme borden en verdeel de Quorn erover.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken spitskool met Quorn' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vegetarisch

diverse auteurs

Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Spitskool recept tips

Reacties op dit recept

  • DannyEen heerlijk groentegerecht. In plaats van Quorn heb ik er reepjes varkensfilet over gedaan. Door de Italiaanse kruiden en de bouillon krijg je een heerlijke hartige volle smaak aan dit gerecht.

    reageren

  • JoyceIk vind het wel lekker, er hoeft ook geen aardappels of wat dan ook bij want het is eigenlijk wel genoeg zo. Lekker veel groenten ook, zou zelfs ook meer in kunnen voor de liefhebber!

    reageren