Witlof met appelsaus

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 100 kcal
  • 2 g eiwit
  • 5 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 4 struikjes witlof, in de lengte in vieren
  • schil van ½ citroen
  • 1 kleine Goudreinet, in stukjes
  • 2 plakjes ontbijtspek, in smalle reepjes
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Smelt de boter in een diepe pan op laag vuur en wentel de stukjes lof erin. Voeg 250 ml water, de citroenschil en een snufje zout toe. Breng het vocht aan de kook en laat het witlof op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken.

Bak ondertussen de reepjes spek in een droge koekenpan zachtjes uit. Kook de stukjes appel met 50 ml water tot moes. Zeef de appelmoes en roer de reepjes spek, zout, peper, de yoghurt en het bieslook erdoor. Houd de saus warm, zorg ervoor dat hij niet meer kookt!

Giet het witlof af en schep de saus erover.

Bron

Het recept 'Witlof met appelsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: barmalini | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • JaapDe saus bij deze witlof heb ik, met stijgende verbazing, volgens het recept gemaakt. Het resultaat in een apart kommetje geserveerd. Mijn vrouw nam er één hap van en spuugde het nog net niet uit. Over smaak valt niet te twisten. De combi van zure appel, zure yoghurt, zout spek en bieslook is wellicht chemisch heel goed in balans met het bitter van de witlof, maar ons kan het niet bekoren.

    reageren