Witlof met gorgonzolasaus

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 165 kcal
  • 10 g eiwit
  • 10 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 75 g gorgonzola, verkruimeld
  • 50 ml melk
  • ½ theelepel allesbinder
  • 1 takje peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Kook het witlof met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar.

Verhit intussen in een steelpan al roerend de gorgonzola met de melk. Roer er zoveel allesbinder door tot er een lichtgebonden saus ontstaat.

Schep de witlofstruikjes met een schuimspaan uit de pan op twee borden en schenk de saus erover. Strooi de peterselie erover.

Bron

Het recept 'Witlof met gorgonzolasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Brent Hofacker | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • gekeWitlof met gorgonzolasaus heerlijk, ik ga het zeker nog eens klaarmaken. Dank je wel voor jullie heerlijk recept. Geke.

    reageren