Gevulde kalkoenfilet

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 300 g kalkoenfilet (liefst 4 filets)
  • 1 bol mozzarella
  • 25 g groene olijven, fijngesneden
  • 3 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
  • rasp van 1 citroen
  • olie om in te bakken
  • bosje groene asperges
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Sla de kalkoenfilets tussen huishoudfolie of bakpapier zo plat mogelijk met een deegroller. Regelmatig draaien helpt daarbij. Zorg dat je vier mooie plakjes krijgt.

Snij de mozzarella in vier stukken en leg in het midden van elk plakje kalkoenfilet een stuk. Verdeel de fijngesneden olijven eroverheen, net als de rozemarijnnaaldjes en de geraspte citroenschil. Breng op smaak met veel zwarte peper. Rol de filets op. Fixeer de rolletjes eventueel met cocktailprikkers.

Bak de groene asperges met de fijngesneden teen knoflook. Haal ze uit de pan en bak de filets kort aan. Doe de asperges erbij en laat alles op laag vuur met een deksel erop 10 minuten garen.

Extra benodigd

Cocktailprikkers

Kookboek

Het recept 'Gevulde kalkoenfilet' is afkomstig uit het kookboek...

Ik eet en val af

Annemieke Jansen & Janine Jansen

In 'Ik eet en val af' geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De 100 eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. Met 'Ik eet en val af' is de kans kleiner dat wie... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Janine Jansen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kalkoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!