Kalkoenschnitzel met koriander

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 190 kcal
  • 23 g eiwit
  • 11 g vet
  • 0 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 kalkoenborstfilets (à ca. 100 g)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 4 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Halveer de kalkoenfilets en sla er met een deegroller tussen twee stukken huishoudfolie platte schnitzels van.

Roer de knoflook, het citroensap, de ketoembar en de helft van de koriander door elkaar. Bestrijk de kalkoenschnitzels met dit mengsel en laat ze een half uur liggen.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in ca. 6 minuten bruin en gaar. Leg de schnitzels op vier warme borden. Bestrooi ze met zout en peper. Schep het bakvet erover en strooi de rest van de koriander erover. Lekker met posteleinsalade en rijst.

Extra benodigd

Deegroller, huishoudfolie

Bron

Het recept 'Kalkoenschnitzel met koriander' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Goskova Tatiana | Shutterstock

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kalkoen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!