Appelkruimeltaart

  • 10 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500g zelfrijzendbakmeel
  • 250 g boter
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 kg appels
  • kaneel
  • citroensap

Bereiden

Schil de appels, snijd ze in blokjes, strooi de vanilliesuiker en kaneel erover en wat citroensap en laat even staan. Doe het zelfrijzendbakmeel, de suiker, ei, boter en vanillesuiker in een kom en meng alles goed tot een kruimelig deeg. Vul de bakvorm met 2/3 van het deeg, bodem en rand, vul de deegvorm met de appels en kruimel het restant van het deeg erover. Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 170 graden Celcius en bak ongeveer 30 minuten.

Extra benodigd

Springvorm bodem bekleed met bakpapier, 28 cm.

Variatietip

Pudding op bodem, speculaaskruiden bij deeg voegen, rozijnen toevoegen

Bron

Het recept 'Appelkruimeltaart' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Wendy. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!