
Prut
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g gehakt, half om half
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 rode peper
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- ketjap naar smaak
- sperziebonen uit blik, groot en klein blik
- blikje tomatenpuree
- bouillonblokje
- zout en peper naar smaak
Voorbereiden
Snipper de uien en knoflook, snijd de paprika en rode peper in kleine stukjes. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.Bereiden
Bak het gehakt rul in de olijfolie, voeg de uien en knoflook toe en als deze glazig zijn voeg dan de paprika en rode peper toe.Voeg de tomatenpuree toe en laat eventjes meebakken. Voeg de ketjap, laurier met kruidnagel en blikken sperziebonen met vocht toe, voeg een bouillinblokje toe en laat alles lekker pruttelen, ongeveer 30 minuten.opmerkingen / persoonlijke noot
Lekker met wat gekookte rijst,
Bron
Het recept 'Prut' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Wendy. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com