Verse vijgen met mascarpone en gorgonzola

  • 8 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 mooie rijpe vijgen
  • 50 g rietsuiker plus 4 theelepels
  • 200 g mascarpone
  • 100 g gorgonzola
  • 8 eetlepels vin Santo

Bereiden

Snijd de vijgen kruislings in, niet helemaal tot op de bodem, ze moeten aan elkaar blijven zitten. Druk ze weer dicht, zet ze op vetvrij papier en bestrooi ze met een paar theelepeltjes rietsuiker. Laat ze 2 à 3 minuten karamelliseren onder een hete grill.

Verdeel de vijgen over 4 bordjes en open ze een beetje.

Roer de mascarpone en de gorgonzola door elkaar met de rest van de rietsuiker en de vin santo. Schep in elke vijg een lepel mascarponemengsel en serveer lauw.

Kookboek

Het recept 'Verse vijgen met mascarpone en gorgonzola' is afkomstig uit het kookboek...

Vinazza

Diane Lensink

Diane Lensink opende een paar jaar geleden een trattoria con camere, een restaurant met kamers. Je leest haar verhalen en anekdotes, maar Lensink geeft je ook... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Hapjes recept tips

Reacties op dit recept

  • BrigitteHeerlijk, aan 25 geserveerd alsn laatste hapje in een reeks van 7, bij iedereen schoon op, met schil en al! Leuke reacties gekregen: je mag een workshop gaan geven... Tip: snij eerst de steel glad af en dan inkruisen, in de oven gaan ze vanzelf open staan.

    reageren