Curry van sperziebonen en aardappel

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel mosterd- en uienzaad gemengd
  • 4 gedroogde rode chilipepers
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 1 theelepel gemberwortel, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 g sperziebonen, in stukjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg komijn-, mosterd- en uienzaad en gedroogde chilipepers toe en roer goed. Doe de tomaten in de pan en roerbak het mengsel 3-5 minuten. Vermeng gember, knoflook en chilipoeder en 1 theelepel zout en doe dat in de pan. Meng alles goed door elkaar. Voeg de bonen en aardappelen toe en roerbak 5 minuten. Voeg 300 ml water toe, zet daarna het vuur laag en laat 10-15 minuten pruttelen. Roer af en toe. Garneer de curry met koriander.

Bron

Het recept 'Curry van sperziebonen en aardappel' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjolein. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!