Gemarineerd varkensvlees in de wok

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels curry
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 g hamlappen, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden

Voorbereiden

Maak een marinade van de honing, sojasaus, curry en uitgeperste knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Meng het vlees door de marinade en laat het 30 minuten staan.

Bereiden

Schep het vlees uit de marinade. Bak de plakjes vlees in een wok in 2 eetlepels olie aan beide kanten bruin. Voeg de rest van de marinade toe met de sesamzaadjes en de rode peper. Laat het vlees op laag vuur in ca 7 minuten gaar worden.

Bron

Het recept 'Gemarineerd varkensvlees in de wok' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Wilma. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!