Gevulde aardappelen uit de oven

  • 4 personen
  • 70 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 300 g garnalen
  • 100 g roomboter, in kleine blokjes

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiden

Wikkel de schoongeboende aardappelen elk in een stuk aluminiumfolie. Rooster de aardappelen 60 minuten in de oven. Snijd een kapje van de aardappelen en schep met een lepel voorzichtig het kruim eruit. Meng het kruim met de garnalen en de boter en peper en zout naar smaak. Vul de aardappelen met het garnalenmengsel. Leg het kapje weer op de aardappelen en wikkel ze opnieuw in aluminiumfolie. Zet de oven uit en plaats de aardappelen ca. 10 minuten terug in de (nog warme) oven. Serveer ze met de folie opengevouwen op vier borden. Lekker met een salade en een koele Muscadet.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Variatietip

Ook lekker met gerookte zalm in plaats van garnalen.

Bron

Het recept 'Gevulde aardappelen uit de oven' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!