IJs met rood fruit

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pak biologische yoghurt
  • 1 bakje bessen (125 g)
  • 1 bakje frambozen (125 g)
  • 3 à 4 eetlepels honing
  • wafels (Jules Destrooper)

Voorbereiden

Hang een vergiet in een pan of kom. Leg een theedoek in het vergiet en giet er de biologische yoghurt in. Vouw de theedoek dicht, zet er iets zwaars bovenop (bijvoorbeeld een pannetje water) en laat minstens 2 uur uitlekken.

Bereiden

Maak de bessen en de frambozen schoon. Zet de helft van de frambozen apart. Prak de frambozen en de bessen door elkaar. Doe de uitgelekte yoghurt in een voor invriezen geschikte schaal, voeg de roodfruitmix toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg honing naar smaak toe en meng ook de honing er goed doorheen. Zet de schaal in de vriezer en roer het mengsel na ca. 1 uur nog eens door. Doe dit na 1 uur nog een keer. Laat de yoghurt nu stijven tot het ijs is geworden. Doe drie bolletjes ijs in een bakje of glas en leg daarover nog wat van de frambozen. Steek een wafel in het ijs en serveer.

Bron

Het recept 'IJs met rood fruit' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!