Kabeljauw uit de oven

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 200 g roomboter
  • 200 g blauwschimmelkaas
  • sap van 1 citroen
  • 800 g kabeljauwfilet, in grote stukken
  • 3 eetlepels peterselie of dille, fijngehakt

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Maak in een (steel)pannetje een saus van de boter, kaas en het citroensap. Beboter een ovenschaal , leg de stukken vis in de schaal en giet de warme saus over de vis. Gaar de vis 10-15 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en strooi de peterselie of dille over de vis. Lekker met aardappelpuree en worteltjes en een koele Muscadet.

Variatietip

Gebruik in plaats van kabeljauw eens Victoriabaars.

Bron

Het recept 'Kabeljauw uit de oven' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marianne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!