Mediterraan runderstoofpotje

  • 4 personen
  • 180 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen, in grove stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml vleesbouillon
  • 4 tomaten, in stukken
  • 2 courgettes, in plakken
  • 100 g gemengde olijven

Bereiden

Bestrooi de stukken runderlap royaal met zout en peper en bak ze rondom bruin in een braadpan met hete olijfolie. Bak de ui, de knoflook en de kruiden even mee en schenk dan de rode wijn en de bouillon langs de rand van de pan erbij. Stoof het vlees 2 uur met het deksel op de pan op heel zacht vuur. Voeg de tomaten, de courgettes en de olijven toe. Stoof het geheel nog 30-45 minuten. Lekker met rijst of pasta en een frisse salade.

Bron

Het recept 'Mediterraan runderstoofpotje' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Marjette. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!