Minestrone met kabeljauw

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet, in dobbelstenen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g magere spekblokjes
  • 200 g prei, in ringetjes
  • 200 g wortel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1½ liter visbouillon
  • 500 ml gepelde tomaten op sap (blik)
  • 100 g macaroni
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel tijm, fijngehakt

Bereiden

Bestrooi de kabeljauwdobbelsteentjes met peper, zout en citroensap en zet ze apart. Snijd de gewassen courgette in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 cm dik. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de spekblokjes, prei, courgette, wortel en knoflook. Giet de bouillon erbij. Voeg de gepelde tomaten met sap en de macaroni toe. Kook de soep 10 minuten. Schep de kabeljauw erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Meng de kruiden erdoor.

Bron

Het recept 'Minestrone met kabeljauw' wordt je aangeboden door okokorecepten lid een okoko lid. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!