Ossobuco à la Robert

  • 4 personen
  • 160 min
  • waardering 6,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 100 g boter of magarine
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 kalfsschenkels
  • bloem
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 flinke winterpeen, in dunne plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten, ontveld
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 glas witte wijn medium
  • 500 ml kippenbouillon

Bereiden

Laat de boter en olie in een stoofpan heet worden. Bestrooi de kalfsschenkels met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak het vlees in een paar minuten op hoog vuur bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de ui, wortel, champignons, knoflook, tomaten, tomatenpuree en de Provençaalse kruiden aan de jus toe. Laat het ca. 5 minuten pruttelen en voeg dan de wijn en bouillon toe. Leg de schenkels weer in de pan en laat minstens 2 uur op laag vuur sudderen.

Tip

Bij ossobuco eet je spaghetti. Kook de spaghetti in kippenbouillon - dat komt de smaak ten goede - en doe voor het serveren een klontje boter in de spaghetti, of een scheutje truffelolie als je dat in huis hebt. Een frisse salade doet het er goed bij.

Bron

Het recept 'Ossobuco à la Robert' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • ChristianBij ossobuco kun je ook echte polenta eten... zoals veel Italianen het ook doen.

    reageren