Risotto met ham en champignons

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • 200 g ham, in reepjes
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verhit 25 g boter en fruit de ui kort aan. Schep de rijst erdoor. Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn. Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water en de wijn toe. Kook de risotto in circa 12 minuten zachtjes gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin. Voeg de hamreepjes en de doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door. Roer de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Schep de champignons en peterselie erdoor. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Bron

Het recept 'Risotto met ham en champignons' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Fabiënne. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!