Spaghetti met verse tomatensaus

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 g pijnboompitten, grofgehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 g basilicum, fijngehakt
  • 150-200 g spaghetti
  • 50 g Parmezaanse kaas, grofgeraspt

Voorbereiden

Doe de tomaatblokjes in een kom en meng de olijfolie, de pijnboompitten, de knoflook, de rode peper, de kappertjes en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus minstens 1 uur bij kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereiden

Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in 10-12 minuten al dente. Giet de pasta af en schep de tomatensaus erdoor. Serveer in diepe borden, bestrooid met Parmezaanse kaas.

Bron

Het recept 'Spaghetti met verse tomatensaus' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Karen. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!