St. Jakobsmosselen met paddenstoelen

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 225 g St. Jakobsmosselen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g oesterzwammen, in plakjes
  • 50 g shii-take, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 3 eetlepels slagroom of crème fraîche
  • 1 eetlepel cognac

Bereiden

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de mosselen 1-2 minuten. Schep ze af en toe voorzichtig om. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Giet de olie in de pan. Verhit de olie en roerbak de paddenstoelen, de knoflook en de lente-uitjes 2 minuten. Leg de St. Jakobsmosselen weer in de pan. Voeg de room en de cognac toe en schep alles goed om. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en warm het goed door. Lekker met rijst.

Bron

Het recept 'St. Jakobsmosselen met paddenstoelen' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Susan. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!