Witlofsoep met garnalen

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,1
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g witlof
  • 1 ui, in partjes
  • boter of olie
  • 2 aardappelen, in grove stukken
  • 1½ liter bouillon (van 2 blokjes groente en/of kip )
  • scheutje room
  • 100 g (Hollandse) garnalen

Bereiden

Snijd de stronkjes witlof in grove stukken en snijd 1 stronkje witlof in dunne ringetjes. Fruit de partjes ui licht aan in boter of olie. Voeg de stukken witlof en aardappel toe en laat even aanstoven. Stoof de witlofringetjes apart in wat boter en zet het opzij. Voeg de bouillon bij de groente en laat 20 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de apart gehouden gestoofde witlofringetjes toe. Klop de room licht op en roer de garnalen erdoor. Voeg het room-garnalenmengsel toe aan de hete soep. Niet meer laten koken!

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang de garnalen door zalmsnippers.

Bron

Het recept 'Witlofsoep met garnalen' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!