Pizza met broccoli en blauwe kaas

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 1 blik tomaten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 2 pakken Alpro soya Reepjes
  • 150 g blauwe kaas, verkruimeld
  • voor het deeg
  • 550 g harde bloem
  • 20 ml olijfolie
  • 1 zakje gist

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor het pizzadeeg met 300 ml water en 1 theelepel zout. Kneed dit 5 minuten heel goed door elkaar. Laat het deeg 1½ uur rijzen. Je kunt uiteraard ook kant- en klare bodems gebruiken.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Fruit de ui en de knoflook in een pan met Alpro soya Bakken & Braden totdat ze glazig zijn. Voeg de tomaten en oregano toe en laat dit 20 minuten sudderen op een lage temperatuur.

Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water.

Verdeel het deeg in 4 delen en rol het uit. Bestrijk de bodem met een beetje van de tomatensaus. Leg hier vervolgens de Alpro soya Reepjes, broccoli en blauwe kaas overheen.

Bak de pizza's 8 minuten in de oven.

Bron

Het recept 'Pizza met broccoli en blauwe kaas' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!