Tempura van tofu, oesterzwammen, groene asperges en zeewier

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Hapje
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pak Alpro soya Tofu Basis, in reepjes van ca. 1 cm
  • 8 groene asperges, onderkanten verwijderd
  • 1 bakje oesterzwammen, in grove stukken gescheurd
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 klein pak zeewier (optioneel)
  • voor het tempurabeslag
  • 1 pak tempura bloem
  • voor de dipsaus
  • 150 ml sojasaus
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels zoete chilisaus

Bereiden

Zet de frituur op 180 °C.

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus met elkaar.

Volg voor het tempurabeslag de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de groenten en tofu door het beslag en plaats in de frituur. Ze zijn gereed als ze krokant zijn.

Serveer de tempura samen met de dipsaus.

Bron

Het recept 'Tempura van tofu, oesterzwammen, groene asperges en zeewier' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!