Vegetarische moussaka

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 3 pakjes Alpro soya Fijngehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 kruidnagels
  • snufje kaneel
  • snufje piment
  • 1 laurierblad
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de aubergines in plakjes en besprenkel ze met zeezout. Laat 20 minuten staan.

Smoor de uien en knoflook 5 minuten in een koekenpan met 2 eetlepels olie.

Voeg het Alpro soya Fijngehakt, de tomatenpuree, en specerijen toe en laat dit 2 minuten verder sudderen.

Voeg als laatste de tomaten uit blik toe en kook het geheel nog 10 minuten.

Spoel de aubergines af en dep ze droog. Leg ze op een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en bak in ca. 10 minuten gaar in de oven.

Doe een beetje broodkruim in een ovenschaal en leg dan om en om het gehaktmengsel en de aubergine in de schaal. Eindig met de Alpro Soya Cuisine. Bak de moussaka 15 minuten in de oven.

Bron

Het recept 'Vegetarische moussaka' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • JanaIk heb het recept uitgeprobeerd maar tot mijn spijt vond ik het niet geslaagd. Ik heb alles gedaan volgens recept, en samen met de uitjes en de knoflook wat champignons gebakken. De saus was erg goed gelukt, alleen de aubergine bleef gewoon taai terwijl ik het zelfs nog 45 min langer in de oven heb laten zitten vanwege de taaiheid.. Maar nog steeds geen verschil geproefd, jammer kost veel tijd.

    reageren

  • katrienBeste Jana, ik stoof de aubergine eerst in olijfolie en daarna stoom ik die om sneller te garen, en dan is ook de taaiheid verdwenen. Beide wel in dezelfde kom om werk en afwas te sparen.

    reageren

  • KatrienHet belangrijkste vergeten te zeggen: ik gebruik daarvoor een snelkoker. Groetjes.

    reageren