Krokant torentje met mascarponemousse en grapefruit

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eieren, gesplitst
  • 150 g poedersuiker + extra voor het bestrooien
  • 250 g mascarpone
  • 20 g boter
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 2 Florida Grapefruits, in ontvliesde partjes

Voorbereiden

Klop met een mixer de eierdooiers en de poedersuiker tot een luchtig schuim. Voeg vervolgens met een spatel de mascarpone toe. Sla de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel. Laat het geheel een nacht opstijven in de koelkast.

Bereiden

verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de boter. Snijd 16 cirkels uit het bladerdeeg en bestrijk ze met een kwastje met de gesmolten boter. Plaats de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat 2 minuten in de oven. Haal de plaat uit de oven, bestrooi het bladerdeeg met poedersuiker en zet het nog 1 minuut in de oven.

Vul kort voor het opdienen het bladerdeeg met het mascarponemengsel, met behulp van een spuitzak. Leg op elk bord een vel bladerdeeg en bedek deze met het mascarponemengsel. Leg vervolgens 4 partjes grapefruit op het mengsel en sluit de laag af met bladerdeeg. Herhaal dit, zodat er uiteindelijk twee lagen ontstaan. Bestrooi het torentje met poedersuiker.

Extra benodigd

Mixer, bakpapier, spuitzak

Bron

Het recept 'Krokant torentje met mascarponemousse en grapefruit' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!