Maïscrèmesoep

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 386 kcal
  • 6 g eiwit
  • 30 g vet
  • 19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 blikje maïs (300 g), uitgelekt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 1 Spaanse peper
  • chilipoeder
  • suiker
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 100 ml slagroom
  • 100 g bacon, in stukjes

Bereiden

Doe ¾ van de maïs in een schaal. Voeg de ui, bouillon, Spaanse peper, chilipoeder, zout, peper en suiker toe. Kneed de boter met de bloem en voeg eveneens toe. Verwarm het geheel afgedekt 5 minuten op 850 watt in de magnetron en vervolgens 8 minuten op 450 watt.

Pureer de soep en voeg daarbij de room toe. Doe de rest van de maïs bij de soep. Leg keukenpapier op een bord, verdeel daar de bacon over en bak in ca. 3 minuten uit in de magnetron op 850 watt. Warm de soep nog een keer op en voeg de bacon toe.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Bron

Het recept 'Maïscrèmesoep' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • PeggyHeerlijk soepje, lekker zoet! Evt. met creme fraiche maken of kookroom als je niet van zoet houdt. De bacon zorgt echter voor genoeg zout waardoor het prima in balans is.

    reageren

  • mariekeCrème fraiche in plaats van slagroom is lekkerder!

    reageren